500g suhkrut
0,5 l vett
suur peotäis piparmündilehti
veidi sidrunimahla
Värsked piparmündilehed tuleks pesta, nõrutada ja lasta rätikul veidi kuivada. Seejärel valada peale keev vesi, lasta seista jahtumiseni ja kurnata.
Jahtunud piparmünditõmmisele lisada retseptis ettenähtud suhkur ja keeta tasasel tulel umbes 15 minutit. Seejärel maitsestada sidrunimahlaga ja lasta veel korra keema tõusta. Kuum siirup valada väikestesse pudelitesse, sulgeda korgiga ja hoida jahedas, päikese eest varjatud kohas, soovitavalt külmkapis.
Valmis piparmündisiirupit võib kasutada tee, kakaojoogi ja kokteilide maitsestamiseks. Samuti on siirup heaks lisandiks mitmesugustes magustoitudes ja küpsetistes.
Sarnaselt võib siirupit valmistada ka teistest müntidest ja melissist, aga ka basiilikust ja rosmariinist.