05.12.2022, 16:04
Natalja Rästas valmistab pitsiliste kaunistustega präänikuid
Vaata videost, kuidas seda teha!
Piparkoogi- ja präänikumeister Natalja Rästas on glasuurimiskunsti õppinud aastaid. Filigraansete mustritega präänikud valmivad tal justkui muuseas, jutuajamise käigus.
FOTO: | Delfi Meedia
„Ameerikas on traditsioon küpsetada tähtpäevadeks küpsiseid ja neid temaatiliselt kaunistada. Eestis on ainult piparkoogitraditsioon, sedagi vaid jõulude ajal,“ ütleb Natalja.
Präänikud pole tuntud ainult Venemaal, vaid ka Tšehhis, Ungaris, Poolas jm. Natalja sõnul kingitakse präänikuid tähtpäevadeks: pulmadeks, lapse sünni või kooli lõpetamise puhul jne. „Öeldakse, et prääniku kinkimine toob perre õnne ja küllust. Ja kui inimesel hakkab kehvasti minema, peab ta kingitud prääniku ära sööma.“
Oled juba tellija?