Jaemüügi juht Kersti Rannamäe sõnul harjuvad meie tarbijad tasapisi ka eksootiliste viljapuudega. Nii on võimalik edukalt aedades kasvatada aprikoosi või toompihlaka marju. „Juhani puukoolist on kasvanud välja tootja, kes suudab Eesti koduaiad täita kogu taimede materjali ja valikuga,” nentis ta. „Aprikoosi- ja virsikupuude puhul on väga oluline valida õige sort kindlasti aiandi- või istikuärist, sest kuskilt välismaa netipoest ma neid osta väga ei soovita. Meie oleme tõesti välja otsinud need sordid, mis saavad meie kliimas hakkama,” kinnitas Ülle Pekk.

Kui vaadata seda, milliseid trende koduaia kujundamisel eelistatakse, siis liigutakse loodusläheduse suunas. „Vähem niitmist, rohkem taimi, et mesilastel ja putukatel oleks aedades toimetada. Rohkem on hakatud mõtlema loodussäästlikuse peale. Samamoodi eelistatakse söödavad ilutaimi ja viljapuid – see on suur suundumus. Teine trend on noored, linnast tulnud aiapidajad, kes on saanud endale kas pärandusena või ostnud maad ning rajavad kogukonnale mõeldes väikeseid istandusi, kas vaarika või maasikaistandusi,” selgitas Pekk.

Mida uut põnevat rõdule või aeda soetada, sellest räägivad Juhani Puukooli pädevad spetsialistid taskuhäälingus „Kevad sinu kodus”

1x
00:00