Robotniiduki puhul ei tule oodata, et muru niitmiseks pikaks kasvaks, robot hoolitseb selle eest, et meil oleks aias kogu aeg ilus niidetud muru. Kui aga soovime pere ja lastega aias aega veeta, siis selleks ajaks saab robotniiduki parkima panna.

Neile, kes niidavad ise niidukiga muru, paneb Vahesalu südamele pidada kinni ohutusnõuetest. Plätudega või paljajalu niita kindlasti ei tohiks. „Niites on oht libiseda ja kukkuda ning jalg võib üsna lihtsalt niiduki alla minna ja siis on tagajärjed kurvad,” selgitas ta.

Teine koht, kus kiputakse oma tervise arvelt mööndusi tegema, on müra. „Kõrvaklapid võiksid olla standardis, kui me kasutame bensiinimootoriga masinat, sest lärm on omajagu kõva,” kinnitas Vahesalu. Tema sõnul ei pea ikka veel tööriistade kodukasutaja oluliseks enda tervise hoidmist, pigem leiavad kasutamist kas kaitsemask või prillid. „Tõsi küll, kaitsemaski ei ole muruniiduki kasutamisel vaja, kuid kaitseprillidest oleks kasu küll. Teine lugu on aga trimmerdamisel, kus kaitsemask on absoluutselt vajalik ja iialgi ei tee paha ka täiendavad kaitseprillid. Veel võiks trimmerdamisel kanda pikki pükse, et meid ei vigastaks trimmeri alt lendu läinud kivikesed või muu praht.”

Mis vahe on aga murutraktoril ja raideril ja millal üht teisele eelistada, selgub juba podcast’is „Kevad sinu kodus”. Veel jagab Jaanus Vahesalu näpunäiteid, kuidas õige hooldusega masinate ja tööriistade eluiga tunduvalt pikendada.

Kuula värsket saadet.

1x
00:00
Jaga
Kommentaarid