Maasika- rabarberimoos basiiliku ja heleda muscovadoga

  • 850-900 g maasikaid
  • 300 g rabarberit
  • 150 g marmelaadisuhkrut
  • 150 g heledat muscovado suhkrut
  • 4-5 lopsakate lehtedega basiilikuvart


Kuidas teha?

  • Puhastage ja tükeldage maasika ning rabarberivarred.
  • Valage tükeldatud maasika ja rabarberivarred paraja suurusega potti ning lisage juurde marmelaadisuhkur. Laske neil potis 1-2 tundi seista.
  • Laske moosil kiiresti keema tõusta ja samal ajal riisuge poosi pealt vahtu. Lisage juurde muscovado suhkur ja laske veel 7-8 minutit kaaneta keeda.
  • Tõstke pott pliidilt ja lisage värskelt haitud basiilik.
  • Jagage moos ettevaatlikult valitud anumatesse, pange kaaned peale ja laske 5 minutit neil tagurpidi seista.
  • Seejärel tõstke need taas õigetpidi ja laske neil rahulikult maha jahtuda.