RETSEPT

Vaja läheb:

  • 75 g nisujahu
  • 75 g täisterajahu (kasutage kaera- või nisujahu)
  • 1 spl küpsetuspulbrit
  • ½ spl söögisoodat
  • ½ spl meresoola
  • 100 g granuleeritud suhkrut
  • 2 muna
  • 55 g taimeõli + 2 spl vormi jaoks
  • 125 g maitsestamata jogurtit
  • 120 g riivitud köögivilju


Valmistamine:

  • Pange ahi 185 kraadi juurde soojenema.
  • Segage kausis kokku jahu, täisterajahu, küpsetuspulber, söögisooda ja sool.
  • Klopige eraldi kausis suhkur ja munad.
  • Vahustage õli ja jogurt.
  • Valage juurde kuivainete segu ja segage õrnalt spaatliga, kuni see on ühtlane mass.
  • Lisage juurde köögiviljad ja segage seda nii, et tainas oleks ühtlane.
  • Pintseldage vorm õliga ja valage tainas sinna. Seejärel koputage vormi kolm korda ettevaatlikult laual, et õhk välja saada.
  • Küpsetage umbes 60–70 minutit, kuni pealmine osa on kuldpruun.
  • Laseke leival 20 minutit jahtuda. Pöörake see vormist välja ja laske enne viilutamist jahtuda.