Kuivatamine. Kuivatamiseks passivad hästi kõik seened, mis ei vaja kupatamist. Eriti hea on kuivatada kukeseeni. Kuivatatavaid seeni korja kuiva ilmaga, siis on neis kõige vähem vett. Puhasta seened kuivalt – ära pese ega loputa neid. Paksema viljalihaga isendid lõika 0,5 cm paksusteks tükkideks. Õhemad ja väiksemad võid kuivatada tervelt. Kuivata seeni soojas, kuivas, õhurikkas kohas nöörile riputatuna või õhukese kihina küpsetuspaberile või võrgule laotatuna. Päikesepaistelise ilmaga võid kuivatada seeni õues, muul ajal köögis pliidi kohal või ahjus restil – algul 40–50°, hiljem 70–80° juures. Seened on parajalt kuivad, kui need on painduvad, kuid ei murdu ega eralda pigistades mahla. Säilita neid paberkotis või kaanega purgis kuivas ja hämaras kohas.

Lüheldane säilitamine rasvaines. Selleks hauta seeni õlis, võis või rasvas koos sibula ja maitseainetega. Tõsta purki ning suru tihedalt kokku, jälgides, et sinna kindlasti õhku vahele ei jää. Vala peale kuum rasvaine, nii et see ulatub 1 cm ulatuses üle seente. Hoidise säilivusajaks on kahjuks siiski keskmiselt vaid 2–3 kuud.

Allikas: Toidutare veebileht

Tulekul suur seenenäitus

Maaleht kutsub koos Eesti Loodusmuuseumiga inimesi õppima seeni tundma.

Millised on head söögiseened ja kuidas tunda ära mürgiseent. Rubriigis SEENEAEG, on kõigist sellest ka juttu.

Maaleht soovitab 16.-27. septembril minna vaatama Eesti Loodusmuuseumisse suurt seenenäitust.