27.07.2021, 09:23
Suvikõrvitsaid liiga palju? Katseta nende marineerimist!
Suvel korjatud ja marineeritud kõrvitsad, näiteks rullkõrvitsad ja taldrikkõrvitsad, sobivad soolaseks lisandiks, kuid neist saab valmistada ka maitsvat kastet. Haki need peeneks ja sega näiteks hapukoorega!
FOTO:
Rullkõrvitsate marineerimiseks vajad:
1 kg kabatšokke
6 dl vett
1-2 sl 30% äädikat
1 dl suhkrut
2 sl soola
1 sl sinepiseemneid
10 valge pipra tera
näpuotsaga tšillit
1 loorberileht
Keeda veest ja maitseainetest marinaad.
Pese köögiviljad külma veega, kuivata ja lõika umbes 1,5 cm paksusteks viiludeks. Seejärel tõsta need marinaadi, kuumuta ja lase mõni minut keeda.
Tõsta köögiviljad kihiti puhastesse purkidesse, kata marinaadiga ja sule õhukindlalt.
Angelica Udekülli retsepti vahendas Santa Maria.