Töö käik

Kaelus on kootud edasi-tagasi kahekordsest maavillasest lõngast nr 3 varrastega. Looge 160 silmust. Töö algusesse tehke 5 rida parempidiselt – sellest moodustub ripskude, mis ei lase kaeluse servadel rullima hakata. Edasi kuduge esimesed 5 silmust pahempidi, järgmised 5 silmust parempidi. Seejärel 10 silmust pahempidi ning 5 silmust parempidi. Jätkake, kuni vardale on jäänud 10 silmust ning neist 5 kuduge parempidi ja viimased 5 pahempidi.

Kuduge 11 rida edasi-tagasi ning seejärel kahandage töö pahemal poolel (12. real) nendes parempidi koe siiludes, kus on 10 silmust. Kahandada tuleb 10 erinevas siilus. Edasi kuduge 7 rida ning kahandage 8. real taas kord igas laias parempidi koe siilus. Jätkake sarnaselt kudumist ning kahandamist igal 8. real, kuni siilu 10 parempidisest silmusest on järel 3 silmust.

Seejärel jätkake kudumist 1:1 soonikuga, mida on kootud 50 rida – nii jagub kaelust ka tagasi keeramiseks. Soovi korral heegeldage töö üle. Tehke kaeluse ülemisse otsa 2 nööpauku ning õmmelge ka nööbid.