Olge mureta, selle tegemine pole üldse nii keeruline kui tundub. Laias laastus läheb vaja ainult vett, blenderit ja köögivilju. Kõige raskem osa on ilmselt juustukastme valmistamine, mis oleks sarnase tekstuuri ja maitsega nagu päris. Selleks läheb vaja ainult paari asja: küpsetatud maguskartulid, Dijoni sinep, India pähkleid, kookoskoor, sool, pipar ja maitsepärm.

Vegan versiooniks läheb vaja:

  • 75 g tooreid india pähkleid
  • 200 g keedetud makarone (sarvekesed; jälgige, et valite munavaba pasta)
  • 2 ja pool tükeldatud ning kooritud maguskartulit
  • 30 grammi tükeldatud kooritud porgandit
  • 240 g konserveeritud kookospiima
  • 15 g maitsepärmi (annab roale juustumaitse)
  • 2 tl värskelt pressitud sidrunimahla
  • 2 tl Dijoni sinepit
  • 1/2 tl soola
  • 1/4 tl sibulapulbrit
  • 1/4 tl suitsutatud paprikat
  • 1/4 tl värskelt jahvatatud musta pipart
  • 1/4 tl kurkumit
  • 1/8 tl küüslaugupulbrit
  • Juurde võite riivida värsket muskaatpähklit


Valmistamine:

  • Leotage india pähkleid üleöö vees. Pärast 10-12 tundi vees peaksid india pähklid kahe sõrme vahel surudes lagunema.
  • Keedke pasta ja kurnake. Seejärel pange need kõrvale seisma.
  • Aurutage maguskartulid ja porgand kuni need on pehmed. Pange köögiviljad koos aurutusvedelikuga blenderisse.
  • Kurnake india pähklid ning lisage maguskartulite ja porgandite hulka. Lisage juurde ka kookospiim, maitsepärm, sidrunimahl, Dijoni sinep, sool, sibulapulber, suitsutatud paprikapulber, must pipar, kurkum, küüslaugupulber ja muskaatpähkel.
  • Blenderdage segu läbi kuni mass on ühtlane. Peatage blender ja segage veel minut.
  • Valage kaste makaronidele ja segage kokku kuni kõik on koos.
  • Määri pasta kastmega ja serveeri. Viska juustukaste ja keedetud pasta kokku, kuni nuudlid on kaetud, ja serveeri.