Kangast leivakorv
Selline ese, mis laual pilku püüab ning mida on lihtne valmistada, on kangast õmmeldud leivakorv. Leib-sai käib enamasti iga toidukorra ajal lauale ja nii läheb ka leivakorvi sagedasti vaja. Peale selle saab seda korvi kasutada ka piparkookide või õunte jaoks.
Niisuguse kangast õmmeldud anuma eelis on see, et kui teda parasjagu tarvis ei ole, võib selle kokku voltida ning panna käterätikuriiulisse järgmist kasutuskorda ootama.
Leivakorvi valmistamiseks lõigake kangast põhjaks ligikaudu 20 × 15 cm suurune ristkülik. See võib olla ka pisut suurem või väiksem, sõltub pereliikmete arvust. Seejärel lõigake riidetükil nurgad ümmarguseks. Mõõtke põhja ümbermõõt. Arvestage valmis korvi kõrguseks 15 cm, lisage õmblusvaru 4 cm. Alumise ääre tarvis 1 cm ning ülemise ääre jaoks 3 cm, sest sinna jääb ka kanal, mille sisse pael ajada. Nüüd õmmelge külg kokku.
Seejärel kinnitage nööpnõeltega korvi serv põhja külge ning õmmelge põhi ja serv kokku. Ülemine serv pöörake kaks korda tagasi. Kokkuõmblemisel ärge unustage ka väikest ava, mille kaudu pael ajada.