Töö tegemiseks leidke piisava suurusega laud ning katke see kilega, et hiljem oleks võimalikult vähe koristada. Seejärel valmistage seebilahus, kus 0,5 liitrile veele on lisatud 25 grammi riivitud majapidamisseepi. Keetke seda, kuni seep on lahustunud ning laske sel jahtuda – alles seejärel saab seda kasutama hakata.

Asetage kilega kaetud lauale kangas ning sellele villaloor. Viimase võib panna ka üksnes servadesse, nii et salli see osa, mis vastu kaela läheb, ei ole looriga kaetud ega oleks kare.
Villaloori võib paigutada vaid salli servadesse – nii ei hakka villane vastu kaela olles “hammustama”.

Villaloori võib paigutada ühtlaselt või ka laiguti kas üht tooni või paljusid omavahel kombineerides. Mida rohkem villa, seda paksem ning tihedam ese tuleb. Seejärel võtke puukepp ning keerake kangas ja vill ümber selle ning tehke mõned rullimised. Ikka selleks, et villakiud hakkaksid kangasse tungima ning need kaks erinevat materjali saaks omavahel ühendada.

Seejärel kerige töö lahti, niisutage seebilahusega ning kerige taas ümber rulli ja jätkake rullimist, vähemasti mõned minutid. Kui järgmisel korral töö rulli ümbert maha kerite, vaadake, kuidas villaloor on paigutunud, kas mõnes kohas on tarvis juurde panna või ehk hoopiski pisut vähemaks võtta.

Seejärel keerake jällegi töö ümber kaika, ning rullima. Kui tundub, et töö võtab ilmet, võib valmiva eseme pista külma vette, seejärel kuuma vette ning eset ka käte vahel hõõruda.

Vajadusel jätkake rullimisega ning niisutage seebilahusega. Kui villakiud on kenasti kinnitunud, loputage ese seebist puhtaks ning pange kuivama.

Soovi korral võib sellele tööle teha ka tikandi.