07.04.2021, 10:00
Küpseta ise maitsev karask, mis meeldib kõigile
Karaskit on hea võtta natukene soojalt või hiljem röstitult. Alati saab ta lihtsalt lauale panna ja kui kedagi hakkab nälg näpistama, siis kustutab rammus karaskiviil külma võiga selle tunde kohemaid. Sobib süüa ka mee ja moosiga.
FOTO:
1 suur muna
näpuotsaga soola
3 dl odrajahu
1 dl nisujahu
0,5 tl soodat
4 dl keefirit
2 sl õli või sulavõid
1 tl köömneid
suur peotäis Kreeka pähkleid
Valmistamine on eriti lihtne!
Klopi muna soolaga lahti. Lisa soodaga segatud jahud, köömned, keefir, pähklid ja õli. Sega õrnalt ja kalla küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi. Küpseta eelsoojendatud 200kraadises ahjus umbes tunnike. Katsu tikuga ja vaata, et karask tõmbuks pealt ilusti pruuniks. Eriti hea on, ausalt.