26.04.2021, 09:15
Ühel kindlal juhul tuleb liha panna külmale pannile. Kas teed ka nii?
(15)Tavapäraselt pannakse liha või ükskõik milline teine toit, mida soovitakse praadida, korralikult üleskuumenenud pannile. Ühel konkreetsel juhul aga mitte.
FOTO:
Kuumale pannile pannakse liha selleks, et tulemus oleks mahlane ja lihamahlad liigselt jooksma ei hakkaks. Kui on aga tarvis rasva liha seest välja sulatada, pannakse lihatükid koos külma panniga tulele.
Nii tuleks küpsetada näiteks triibuliha ja peekonit - panni soojenedes sulab võimalikult palju rasva lihast välja ja tulemus jääb krõbe.
Samal meetodil soovitatakse küpsetada ka pardifileed. Tõsta see nahk allpool külmale pannile ja alles siis hakka kuumust lisama. Nii sulab rasv välja ja tulemuseks on krõbeda nahaga pardifilee.