01.06.2021, 00:00
Suvesüda söögilauas. Algab itaaliapäraselt, aga siis läheb käest ära
Sumedad ja soojad ilmad, valged ööd, puhkus. Ei tahakski nagu süüa midagi muud kui pisikesi värskeid kartuleid või ja soolaga, rediseid, maasikaid ja jänesekapsaid. Jaaniajal natuke šaslõkki ja kõvasti rohelist sinna kõrvale. Puhtaid maitseid ja kauneid värve. Mõnus aeg, mida nautida.
FOTO:
Niisama ainult endale seda enamasti tegema ei hakka, aga kui rahvast on rohkem ja aega ka, siis sobib pitsa eriti hästi. Neli erinevat katet, sh üks magus!
Sai läheb ju suvel vahel ikka kõvaks, kuid tomatid on alati head ja neid on kogu aeg võtta. Kui tahad väikest mõnusat vahepala, sobib selline salat imehästi.
Mina panen alati nn päris salatilehti alla ja metsarohelist neile lisaks peale.
Meie sõpruskonna jaanitort on juba aastaid olnud pavlova.