Veel aasta tagasi olin kahtleval seisukohal, kas ikka tahan päriselt linnast ära kolida. Nüüd neid kõhklusi enam pole. Esiteks on kahte elamist kulukas ülal pidada, teiseks tahaks keskenduda maakohale, teha see korda ja asuda siis mugavalt siia elama. Tänavu kevadel müüsimegi linnakorteri maha. Nüüd oleme mehega ametlikult järva­maalased, Tallinna kontorisse sõidab meie maakodust mööda neljarajalist teed 45 minutiga. Sisuliselt sama palju aega kulub, kui tulla kesklinna Viimsist või mujalt linna­lähedasest vallast. Varasemal ajal oli olukordi, kui mees jõudis maakodust linnakoju kiiremini kui mina kesklinnast.

Oleme mõlemad hingelt ja ajaloolt küll maainimesed, kuid enamiku elust elanud linnas. Sel suvel hakkame lõpuks ometi oma maakodu ... tahaks öelda, et üles ehitama, aga esmalt siiski lammutama. Oleme oodanud seda viis aastat – päevast, mil selle koha soetasime. Võtame maja seest palkideni paljaks, põrandad üles ja hakkame kõike tasapisi uuesti nullist kokku panema ja uueks looma. Ise kolime ehituse ajaks juba korda tehtud vanasse aita.

Sestap ootan tänavu suve ja puhkust rohkem kui kunagi varem. Tahaks juba sõrgkangi seina lüüa ja hakata vanu materjale maha kiskuma.

Kuidas see kõik kulgeb ja millised üllatused meid ees ootavad – küllap kirjutan sellest ka ajakirjas.

Seni ootame teie fotosid ja kirju oma kaunitest kodudest, terrassidest ja kõrvalehitistest meie fotokonkursile “Kaunis maakodu 2021” aadressil konkurss@maakodu.ee.

Ilusat suve!

LUGEJA KIRJUTAB

Tere!

Väga huvitav oli lugeda Mihkel Saare puukooli lugu – ostan ju isegi nende ilusate siltidega taimi – ja suvelilleamplitest. Sain ideid selleks suveks!

Maris Lainemäe

***

Nii hea ja soe tunne oli näha ajakirjas oma kallist koolimaja uues kuues. Evelin Poolamets oli mõned aastad tagasi lahkesti nõus mind koos laste ja lastelastega võõrustama, kui olime minu lapsepõlve radadel matkamas.

Jõudu pererahvale selle kauni kodu taastamisel ja hoidmisel.

Parimate soovidega

Livia

***

Tore oli lugeda artiklit Toomas Annist ja tema tegemistest esivanemate talu taastamisel. Hea, et nooremad oma vanemate tööd hinnata oskavad.

Lugupidamisega

Mall Schmidt

***

Lugesin ajakirja ühe õhtuga läbi. Taas väga sisukas number. Enim meeldisid südamlikult kirjutatud lugu Toomas Anni kodust ja Eva Luigase lugu lilleamplitest - näpud hakkasid kohe sügelema ning käik aianduspoodi on vältimatu.

Ilusat suve algust!

Taivi