Rukolana kasvatatakse meil aedades püsikuna ka müür-liivsinepit
(1)Tavainimene peab rukolaks spetsiifilise vürtsise maitsega salatitaime, mille veidi teaduslikum ja vähem tuntud nimetus on põld-võõrkapsas (lad Eruca vesicaria). Kuna põld-võõrkapsas on üheaastane rohttaim, tuleb rukolasõbral teda igal aastal uuesti külvata.
Alati paraku külvid ei õnnestu ja mõnel aastal tuleb neid taimi isegi aiapoodidest tikutulega taga otsida. Mida siis teha? Abi on lähemal, kui oskaks arvatagi.
Rukolal on pisut krehvtisema maitsega teisik, rahvasuus püsikrukola, õige nimega müür-liivsinep (lad Diplotaxis muralis). Ladinakeelsed nimetused reedavad, et tegu ei ole päris sama taimega, kuid mõlemad on ristõielised ja sarnase lehekujugagi. Müür-liivsinepi lehed on veidi kitsamad ja pealsed teravama maitsega.
Müür-liivsinep on küll kirjade järgi kaheaastane taim, kuid võib isegi kolm-neli aastat vastu pidada, kui teda usinalt tarvitades pidevalt tagasi lõigata. Kindlam on lasta tal ennast ise seemnest külvata. Müür-liivsinep tärkab peenral õige vara ja kui ta veel kattelooriga katta, saab esimesed lehed juba märtsi lõpus. Aias võiks talle leida poolvarjulise peenranurga, siis on lehed suuremad ja mahlakamad.
Kaheaastased talvekindlad toidutaimed on veel petersell (ja selle käharaleheline sort) ning varsseller. Nemad tasuks enne suve nahka pista, sest hiljem nende lehestik puitub ja nad hakkavad õitsema.