17.06.2021, 15:16
Kas teadsid, et puidust grilltikke tuleb enne kasutamist leotada?
Puidust või bambusest grilltikud on kõige suurepärasem abivahend väiksemate köögivilja- või lihatükkide grillimiseks. Selleks, et toit alati õnnestuks, tuleb tikud enne kasutamist likku panna.
FOTO:
Põhjus selleks on väga lihtne – tegemist on väga kuiva ja õhukese puiduga, mis võib suures kuumuses ootamatult ära põleda. Isegi kui kõige hullemat ei juhtu, on ka poolenisti söestunud vardalt toitu ebameeldiv maha tõmmata. Maitse saab tingimata rikutud.
Kogenud kokad soovitavad panna grilltikud likku vähemalt pooleks tunniks. Selle ajaga jõuavad nad imada piisavalt niiskust, et mitte põlema minna või ebameeldivalt kõrbeda.
Ootamatuteks grillõhtuteks on veebilehel www.thekitchn.com, välja pakkuda aega kokkuhoidev trikk. Nimelt pane grilltikud likku kohe peale ostmist ja säilita suure pundina sügavkülmas. Vajadusel lihtsalt võta juba eelleotatud grilltikud jääkapist välja ning kasuta kohe!