200 g juustu

1 pk rõõska koort

3 küüslauguküünt

soola-pipart

riivitud muskaatpähklit

pisike peotäis salveid (sobib ka tüümian või petersell)

soovi korral mõned metspähklid

Pese kartulid (mina noori kartuleid ei koori) ja viiluta võimalikult õhukeseks. Hea on kasutada mandoliinriivi, aga saab ilusti hakkama ka käsitsi ja noaga. Lao kartuliviilud riivjuustuga kihiti vormi. Igale kartulikihile puista natuke soola-pipart, riivitud muskaatpähklit, hakitud salveid ja küüslauku. Pealmiseks kihiks veel juust ja siis võib kõik rõõsa koorega üle valada ja natuke hakitud pähkleid peale puistata.

Kuumuta ahi 180 kraadini ja küpseta umbes tunnike, kuni kartulid on pehmed ja juust helepruun. Rammus ja väga maitsev söök.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid