20.07.2021, 10:48
RETSEPT | Imeline martsipani-marjakook, mis lihtsalt sulab suus
Seda kooki sobib hästi teha kõiksugu ploomide, aprikooside ja kreekidega. Või rabarberi-maasika teada-tuntud hea maitsega. Katseta ka kõiki teisi suvemarju!
FOTO:
Liivataina põhi:
150 g võid
100 g suhkrut
1 muna
200 g nisujahu
50 g kaerahelbeid
0,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
Täidis:
umbes 600 g marju või puuvilju
150 g martsipanimassi
2 dl rõõska koort
2 muna
2 sl pruuni suhkrut
vanillipastat
peale puistamiseks peotäis mandlilaaste
Valmistamine:
Taina tarvis näpi toasoe või suhkruga segamini, lisa muna ja küpsetuspulber ning kaerahelveste ja soolaga segatud jahu. Vajuta tainas lahtikäiva pirukavormi põhja ja äärtele. Kuumuta ahi 190 kraadini ja küpseta põhja natuke, umbes 10 minutit.
Haki marjad ja martsipan. Sega munad koore, suhkru ja vanillipastaga. Lao marjade-martsipani segu eelküpsetatud tainale ja kalla kooreseguga üle. Pudista mandlilaastud kõige peale ja saada veel 35–40 minutiks ahju.