Selleks, et valge pesu püsiks laitmatult valge, lisa masinasse 100 ml äädikat, vahendab kodumajanduslikke nõuandeid jagav veebileht 12tomatoes.com. Pesuvahendi ja mustuse jäägid, mis tavaliselt meie riietele kogunevad, eemaldatakse äädika toimel. Nõnda saad palju puhtamad voodiriided või köögirätikud, aga miks ka mitte triiksärgid. Äädikat on ka ohutum kasutada kui mistahes pesuvalgendit.

Eemaldab kopitanud ja paakunud lõhnad

Vahel juhtub, et pesule tekib kerge kopituse lõhn. Seda pole üldse keeruline saavutada - pesu ununeb peale pesutsüklit paariks tunniks masinasse ja tulemus on käes. Kui tingimused pesu kuivatamiseks pole just parimad, võib sarnane asi samuti juhtuda. Ka siinkohal aitab hädast välja äädikas. Lisa seda pesuloputusvahendi sahtlisse ja ka masina trumlisse vaid paarkümmend milliliitrit ja sa ei usu kui hästi see töötab!

Teeb pesu pehmemaks kui pesupehmendi

Pesuloputusvahend teeb pesu küll pehmemaks, kuid võib koguneda kangasse ja pikapeale selle rikkuda. Samuti tekitab see tihtipeale allergiat ja lõhnab paljude inimeste jaoks ebameeldivalt. Kasuta hoopis äädikat! Lisa seda 50 ml pesupesemise ajal ja väike sorts pesu loputamise ajal. Nõnda on masinast tulev pesu peale kuivamist imeliselt pehme ja lõhnab värskelt!

Töötab kui plekieemaldi

Äädikas on suurepärane vahend mõningate kangekaelsete plekkide eemaldamiseks. Siin võib aidata nii pleki tupsutamine pisut lahjendatud äädikaga kui ka lihtsalt äädika lisamine pesumasinasse. Kui tegemist on vanemate ja tõrksate plekkidega, lisa äädikast pesutsüklile kuni 150 milliliitrit.