LIHTNE ÕHTUSÖÖK | Õunarisoto kitsejuustu ja peekoniga
20 g võid
6 viilu peekonit
1–2 õuna, olenevalt suurusest
tüümiani
2 dl risotoriisi
1 dl valget veini
u liiter kanapuljongit
soola-pipart
50 g kitsejuustu
Sulatage pannil või, lisage peekoniviilud ja praadige krõbedaks. Võtke peekon pannilt ja pange köögipaberiga kaetud taldrikule ootele.
Koorige ja puhastage õunad, lõigake kuubikuteks. Pange õunad pannile või ja peekonirasva sisse, pruunistage veidi. Lisage mõned tüümianioksad.
Lisage riis, segage kõik läbi ja kuumutage mõni minut. Lisage vein, kuumutage aeg-ajalt segades mõni minut.
Hakake riisile jaokaupa puljongit lisama. Segage läbi ja laske podiseda, kuni suurem osa vedelikku on imendunud, siis lisage veel puljongit. Korrake, kuni riis on valmis – n-ö al dente, kindlasti mitte päris pudruks keenud. Selleks kulub 30–40 minutit. Maitsestage jooksvalt enda maitse järgi soola-pipraga. Kes soovib kaunist kollast värvi, võib lisada maitse järgi kõrvitsapüreed.
Kui riis on valmis, lisage risotole tükkideks pudistatud kitsejuust ja segage läbi, nii et juust sulaks.
Serveerige väikesteks tükkideks lõigatud või pudistatud krõbeda peekoni ja kitsejuustuga.