Hurmaas on olemas kõik olulised vitamiinid, mida vajad

Hurmaad kutsutakse väga mitut moodi, näiteks: Idamaa õun, Jumalate vili või looduse kommid. See puuvili pärineb algselt Hiinast, aga palju sorte on ka Jaapanist, Ameerikast ja Indiast. Hurmaad võib süüa nii toorelt, keedetult kui ka kuivatatud. Üks hea omadus on see, et hurmaad võib süüa ka siis, kui see tundub justkui liiga küps, võrreldes teiste puuviljadega, mida selliselt võibolla ei sööks. Selle puuvilja pehme ja magus maitse on vaid kaks head omadust.
Hurmaa teised head omadused
Hea nägemisele. Kuna hurmaa sisaldab suures koguses A-vitamiini, siis on see on väga hea silmade tervisele. Lisaks nägemisele on A-vitamiin oluline ka südame, neerude ja kopsude tervisele.
Tugevdab immuunsüsteemi. Hurmaa sisaldab suurel hulgal C-vitamiini, mis ei aita kaitsta teid vaid erinevate viiruste eest, vaid suurendab ka kollageeni tootmist, mis muudab naha elastsemaks, kiirendab erinevate haavade paranemist ja suurendab kehas antioksüdante. Piisav C-vitamiini kogus kaitseb südame- ja veresoonkonna haiguste eest. Kurguvalu puhul tasub loputada kurku hurmaast tehtud mahlaga.
Parandab meie seedimist. Suur kiudainete sisaldus hurmaas on oluline meie hästi toimivale seedimisele. Öeldakse ju, et meie tervis saab alguse tegelikult meie seedimisest. Piisav kogus kiudaineid ennetab kõhukinnisust ja aitab leevendada erinevaid kõhuprobleeme.
Hurmaa võib edendada tervislikku seedesüsteemi. Suur kiudainete sisaldus hurmaas aitab parandada seedimist. Tervislik kogus kiudaineid võib ennetada kõhukinnisust.
Sobib hästi diabeetikutele. Kuna hurmaa sisaldab palju kiudaineid, leevendab see näljatunnet ja sobib hästi diabeetikutele.

Milliseid vitamiine veel sisaldab hurmaa?
- Magneesiumi, mis aitab lõõgastuda ja paremini uinuda.
- Kaltsiumi, mis on oluline luudele ja hammastele.
- Fosfori, mis on vajalik organismi energiavahetuses osalemiseks, aju ja kesknärvisüsteemi tööks.
Allikas: phlabs.com