Toekas ning maitsev karask kõrvitsa ja singiga
Eile õhtul valmistasin elus esimest korda karaskit ja kuna olin nii vaimustuses, siis pidin seda tervislikku retsepti kohe ka teiega jagama. Valmistamine on lihtne ja maitse viib ausalt keele alla. Mu 5-aastasele maitses see karask väga!
Vaja läheb:
170 g sinki (kasutasin broilerilihasinki)
1 väiksem sibul
1 küüslaugu küüs
100 g odrajahu
70 g maisijahu
sool
1 tl küpsetuspulbrit
300 g keefiri
1 muna
40 g rapsiõli
100 g riivitud kõrvitsat (kasutasin pudelkõrvitsat)
maitseürte (kasutasin kuivatatud peterselli)
Tee nii:
1. Tükelda sink, sibul, küüslauk ja kuumuta pannil vähese õliga.
2. Sega kuivained omavahel kokku.
3. Sega keefir, muna, õli, kõrvits, ürdid. Lisa juurde singisegu ja kuivained. Kõik tuleb omavahel väga korralikult läbi segada.
4. Pane tainas eelnevalt õliga määritud ahjuvormi. Soovil puista peale ka seemneid (näiteks lina-, seesami-, päevalilleseemneid).
Küpseta 200 kraadi juures (pöördõhuga programm) keskmisel siinil 30 minutit.
5. Ahjust võttes määri karask võiga. Tegin ise selleks maitsevõi (või + till + ürdisool).
Allikas: meieeluilu.ee