Küsisime nõu Päästeametist, kui tihti tuleb ette, et lemmikloom põhjustab kodus tulekahju ja kuidas seda ennetada. Teemat kommenteerib Päästeameti ennetustöö osakonna ekspert Sandra Repp.

Päästjad saavad pea igapäevaselt väljakutseid päästesündmustele, mille põhjus on olnud toidukõrbemine. Tihtilugu on tegemist inimeste hooletusega – toit jääb omaette pliidile, kokk aga suundub muude toimetuste kallale või viskab hoopiski pikali ning silm vajub kinni. Siinkohal on üks ja ainus reegel – kui teed sööki, jää kööki! Ainult nii saab ära hoida õnnetusi ja säästa enda ja teiste inimeste tervist, elu ja vara. Lisaks tasub peale toiduvalmistamist ja enne köögist lahkumist pliidinuppudele veelkord pilgu peale visata ja veenduda, et need on väljalülitatud asendis.

Paraku pliidinuppude kontrollimisest alati ei piisa, sest uudishimulik laps või kõrguseid avastav kass võib pliidi sisse lülitada. Et väikesed ega ka karvased kokad ei tooks pahandusi, tasub köögiuks hoida suletuna. Lisaks on enamusel tänapäeva pliitidel olemas lapselukk, mis aitab nii pisikeste käte kui ka karvaste käppade nupuvajutuste vastu.

Jaga
Kommentaarid