Mahlased toidud hakklihast: kotletid, pihvid ja hakklihapätsikesed
Pealt krõbeda koorikuga, seest mahlased kodused hakklihapätsid ahvatlevad ka lõhnaga. Need sobivad hästi õhtusöögiks laupäeval või kasvõi pühadelauale.
Sügisel on lisaks veise- ja seahakklihale tavalisest rohkem kasutada lambast ja ulukitest valmistatud hakkliha. Viimast masindatakse enamasti kodus. Siis aetakse koos lihaga läbi piimas või vees leotatud sai ja tükeldatud sibulad. Peale veise- ja sealiha võib segada neid kõiki omavahel suuremas või väiksemas koguses.
Täiesti rasvatule hakklihale ei sobi lisada tahket searasva. Parema tulemuse saate, lisades paar lusikatäit taimeõli. Sea- ja lambaliha puhul võib vabalt lisada maksa, ka broilerimaksa vahekorras 3:1. Sel puhul võimendub hoopis liha maitse ja maksa oma jääb hoomamata.
Kui lisada hakklihale koguse suurendamiseks ohtralt saia, muudab see toidu tuimaks ja maitsetuks. Seega 500 g liha kohta on paras võtta ainult ½ kl riivsaia. Mahlased kotletid saab veel, kui lisada tainasse ¼ kaaluosa peeneks riivitud toorest kartulit või kartuliputru.
Retseptid: