Vaja läheb:

300 ml piima
30 g võid
35 ml mett või 15 ml suhkrut
1 tl kuivpärmi
1 muna
1 tl soola
800 ml jahu (kasutasin nisujahu)
õli ja riivsai vormi ettevalmistamiseks

Tee saia nii:

1. Pane kastruliga piim, või ja mesi pliidile soojenema. Soojenda seni, kuni või ja mesi on piimaga segunenud. Lase pliidilt võetud segul veidi maha jahtuda.

2. Kalla nüüd see segu suuremasse kaussi (kätega taina segamiseks) või taina valmistamiseks mõeldud mikserisse. Lisa pärm, muna, sool ning hakka tainast segama lisades aeg-ajalt juurde ka jahu.

3. Sõtku käsitsi või lase mikseril töötada umbes 5 minutit. Lõpuks peaks tainas kausi küljest lahti tulema ja enam mitte kleepuma (vajadusel lisa selleks jahu juurde).

4.Õlita küpsetusvorm ja puista vormi äärtele riivsai. Vormi tainast päts ja aseta vormi. Pane käterätik peale ja lase kerkida umbes 45 minutit.

5.Kuumuta ahi 200 kraadi juurde (pöördõhuga programm) ja küpseta 20-25 minutit alumisel restikõrgusel kuni sai on pealt pruun.

Soovitan teha mitu pätsi korraga. Ise teen näiteks 2 pätsi, millest ühe panen sügavkülma. Sealt välja võttes ja üles sulades on sai mõnusalt pehme. Hoiustan saia paberkoti sees – säilib hästi ja kaua.

Allikas: Meieeluilu.ee

Jaga
Kommentaarid