Sülti tuleks keeta neljapäeval, aastavahetuse laual olev sült toob aga koju palju õnne
(2)Kuigi süldi keetmise traditsioon hakkab järjest hääbuma, on siiski kodusid, kus vanavanemate oskused lastakse ikka veel käiku.
Esimene kirjalik süldiretsept pärineb 1781. aastal rootsi keelest tõlgitud “Köki ja Kokka Ramatust”. Eesti taluperenaistele mõeldes avaldas Karl Treufeldt 1881. aastal raamatu “Lühikene õpetus söögide tegemisest ehk taluperenaese köögi-raamat”, kus meile tuttava ehk keedetud ja seejärel hakitud lihast süldi keetmist laiemalt õpetati.
Vaata ka VANAEMA VARASALVEST | Tuntud süldimaitsestaja aitab leevendada hingamisteede haiguste sümptomeid
Traditsiooniliseks peetud sült keedetakse enamasti seapeast, -kaelast, -kootidest ja -jalgadest, mis sisaldavad nii palju liimainet, et jahtuv leem tardub ilma täiendava tardaine lisamiseta. Igal süldivalmistajal on oma nipid, mis on saadud vanematelt või teistelt teadjatelt.