28.12.2021, 11:25
Üllatavad faktid, miks tasuks eelistada punast kapsast valgele
Punane peakapsas kuulub koos brokoli ning roos- ja lehtkapsaga kõige toitainerikkamate köögiviljade hulka. See maitseb valge kapsaga sarnaselt, kuid on veelgi tervislikum.
FOTO:
On tõestatud, et kindlad sordid vähendavad soolestikus põletikke koguni 22–40% võrra. Arvatakse, et selle põhjuseks on köögiviljas olev sulforafaan. Tõhus on ka kapsalehtede nahal hoidmine. Näiteks inimesed, kes artriiti põevad, mässisid oma põlved kord päevas lehtedesse ja mõne nädala pärast oli valu mõnevõrra taandunud. Sellegipoolest ei ole see meetod nii efektiivne kui valuvaigisti. Kapsalehti tasub kasutada raviskeemi põimituna loodusliku ja toetava vahendina.
Oled juba tellija?