15 pallikest (20 g)

Vaja läheb:

175 g toasooja toorjuustu

175 g tumedat šokolaadi

2 spl külmkuivatatud vaarikaid

katteks 65 g vaarikamaitselist glasuuri ning 70 g tumeda šokolaadi glasuuri

meresoola

Sulata vesivannil väiksemateks tükkideks tehtud šokolaad. Samal ajal, kui šokolaad sulab, mikserda toasoe toorjuust külmkuivatatud vaarikatega ühtlaseks. Kui šokolaad on sulanud (veendu, et selles ei oleks ühtegi tükki) lase sel veidi jahtuda ning lisa segule. Sega segu ühtlaseks ja aseta 30 minutiks külmkappi tahenema.

Segu tahendamine on vajalik selleks, et pärast oleks lihtsam sellest pallikesi voolida.

Kui 30 minutit on möödas, tõsta segu külmkapist välja, kaalu 20 g portsjonid ning aseta need taldrikule või ahjuplaadile. Tõsta külmkappi tagasi ning lase veel 30 minutit taheneda. Kui eelnevalt valmis kaalutud portsjonid on tahenenud, tõsta need külmkapist välja ning vooli neist peopesade vahel pallikesed. Tõsta pallid hetkeks kõrvale.

Kalla šokolaadiglasuurid potti ning sulata vesivannil. Sega sulanud glasuurid ühtlaseks seguks ning kasta eelnevalt valmis tehtud pallid glasuuri. Tõsta glasuuritud trühvlid ahjuplaadile tahenema. Enne kui glasuur täiesti taheneda jõuab, puista pallide peale näpuotsaga meresoola.

Allikas: Liis Kuldma-Vähk www.aumaliis.ee

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid