Portsjonid: 4-5-le (6 poolikut täidetud paprikat)

Vaja läheb:

3 suuremat paprikat

1 dl kinoad + umbes 3 dl selle keetmiseks vett

300 g hakkliha

250 g tomatipastat

1 sibul

50 g parmesani

1-2 tl jahvatatud vürtsköömneid

suur peotäis hakitud tilli

soola, pipart

peale raputamiseks riivjuustu (umbes 1,5 dl)

Valmista kinoa pakendil olevatele juhistele. Samal ajal, kui kinoa valmib, hakka valmistama hakklihasegu. Esmalt haki sibul ning prae pannil klaasjaks. Lisa hakkliha ning prae senikaua, kuni hakkliha on valmis ehk muutnud värvi.

Maitsesta hakkliha vürtskööme ning soola, pipraga. Alanda kuumust, kalla peale tomatipasta. Tomatipasta pakendile jääb alati palju pastat, selle kätte saamiseks kalla pakendisse vesi, loksuta või sega lusikaga ning vala hakkliha peale – rohkem vett segule lisama ei pea. Hauta madalamal kuumusel.

Vahepeal eelsoojenda ahi 180 kraadini.

Kui kinoa on valmis, siis tõsta see hakkliha juurde ning hauta (kui seda on veel vaja) veel senikaua, kuni segu on muutunud kuivemaks ehk üleliigne vesi on ära aurustunud. Võta hakkliha-kinoasegu tulelt, puista peale hakitud till, riivi juurde Parmesan ning sega segu ühtlaseks. Tõsta see hetkel kõrvale.

Pese paprikad (eriti varre kinnituskoha ümbert). Lõika paprika pikkupidi pooleks, eemalda seest seemned ning tõsta ahjuvormi.

Ära eemalda paprika vart, muidu jääb paprika äärde auk, kust võib täidis hiljem välja valguda.

Täida paprikad tihedalt hakkliha-kinoaseguga, kata ahjuvorm fooliumiga ning küpseta ahjus 60-90 minutit (olenevalt paprikate suurusest). Kontrolli tunni möödudes, kui kõvad paprikad on ning kui soovid pehmemaid, siis küpseta veel. Kui paprikate pehmus on paras, võta vormi peal foolium, puista peale riivjuustu ning pista korraks veel ahju, et juust pealt sulaks.

Allikas: Liis Kuldma-Vähk www.aumaliis.ee