12.04.2022, 12:12
Lilla sisu või spargli kujuga - gurmeekartulid on paras üllatus
Piia ja Meelis Tiigemäe kasvatavad Rebase talus toredaid kartulisorte, mida nad õigusega gurmeekartuliteks nimetavad. Need mugulad võluvad meid silmapilkselt eriliste värvidega, veidi hiljem tõdeme, et iga sordi maitse erineb eelmisest äratuntavalt.

Rebase talu värvilised kartulisordid.
FOTO:
Perenaine jagab kogemust, et põnevat värvi mugulaid tuleb keeta kas koorimata või hoopis aururestil, siis säilib värv kõige paremini. Ahjukartuleid saab teha tema sõnul kõigist artiklis käsitletud sortidest ja roog jääb väga ilus, kui neid läbisegi ahjuplaadile panna. Spargelkartulitest saab nende kuju tõttu kõige efektsemad ahjukartulid. Neid on perenaise sõnul hea enne ahju panemist mõni minut keevas vees blanšeerida, nii pehmeneb nende tugev sisu ahjus kiiremini.