Kogus: 4 portsjoni

Vaja läheb:

300 g suitsutatud koha (või mõnda muud suitsutatud valget kala)

8 vutimuna

4 suuremat kartulit

150 g aedube

12 tk kirsstomateid

mitu peotäit rukolat ja lehtsalatit

Kastmeks oliiviõli ning veiniäädikat

Pese ja koori kartulid ning keeda pehmeks.

Aseta vutimunad külma veega täidetud potti ning lase veel keema tõusta. Kui poti põhjast tuleb mulle, on vesi keema läinud, siis keeda neid 2-3 minutit.

Keeda aedoad soolaga maitsestatud vees (umbes 5 minutit).

Lõika keedetud kartulid suupärasteks tükkideks ning prae kiirelt pannil läbi.

Aseta suure vaagna põhja salatilehed. Salatilehtede peale aseta sektoriteks lõigatud tomativiilud, jahutatud, kooritud ja samuti sektoriteks lõigatud vutimunad, jahtunud aedoad, kartulid ning lõpuks suitsukala tükid. Puista peale rukolalehed ning nirista peale oliiviõli ning veiniäädikat. Puista kogu vaagen õrnalt üle soola ja pipraga.

Allikas: Liis Kuldma-Vähk www.aumaliis.ee

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid