06.04.2022, 18:04
Šokolaadi fondant ehk laavakook, millel on mõnus voolav sisu
See on vaieldamatult meie pere lemmikmagustoit! Šokolaadi laavakook on alati esimene valik, kui tuleb magusaisu.

Laavakoogi sisu peaks olema vedel.
FOTO:
Algul võib tunduda, et tegu on tehniliselt veidi keeruka roaga, kuid kui oma ahju tundma õpid ja retsepti järgi kookide valmimise aja õigeks saad ajastada, siis sujub kõik kenasti. Kõige keerulisem selle valmistamise juures on tegelikult hoida kooki täpselt parajalt kaua ahjus.
Nii kaua, et küpseksid tugevad servad, nii et kook kokku ei vajuks, kuid samas piisavalt vähe, et mitte läbi küpseda. Kui laavakook küpseb täielikult läbi, siis kaob sellele iseloomulik pehme voolav sisu, mis ongi kogu asja mõte.
Oled juba tellija?