Kogus: 6 täidetud pannkooki

Täidis:

1 suurem porgand

1 porrulauk

1 paprika

2 spl sojakastet

300 g hakkliha

2 spl sulajuustu

maitsestamiseks soola ja jahvatatud muskaatpähklit

Pannkoogitainas:

2 muna

0,5 tl soola

3 dl piima

2,5 dl jahu

Peale raputamiseks:

riivitud suitsujuustu

Haki porrulauk väikesteks viiludeks ning prae pannil koos võiga õrnalt kuldseks. Riivi porgand ning haki väiksemateks tükkideks paprika ning lisa pannile porrulaugu juurde. Prae köögivilju veidi, lisa soola ning sojakastet. Tõsta eraldi kaussi ning jäta hetkeks kõrvale.

Prae pannil hakkliha – õli ei ole vaja lisada, sest hakkliha eraldab ise piisavalt rasva. Vahel isegi liiga palju, seetõttu võid üleliigse õli ära korjata. Kui hakkliha on praetud, lisa eelnevalt kuumtöödeldud köögiviljad, sega läbi ning lisa sulajuust. Kui sulajuust on sulanud, sega kõik ühtlaselt läbi ning tõsta kaussi.

Pannkookide valmistamiseks klopi kausis soolaga lahti munad, lisa veidi piima, sega ning lisa kogu jahukogus. Sega segu ühtlaseks ning lisa ülejäänud piim. Kui segad jahukoguse algselt vähema hulga vedelikuga, siis ei teki taina sisse tükke.

Valminud pannkoogitainas on üsna vedel – prae ülepanni pannkoogid ning täida eelnevalt valmistatud täidisega. Pannkooke võid täita kahel viisil – kas keerad täidetud pannkoogid rulli või täidad ära ja seod keskele kokku, nagu minul pildid tehtud. Rulli keeratud täidetud pannkooke on lihtsam teha.

Aseta pannkoogid ahjuvormi, puista peale riivjuustu ning aseta 200 kraadi juures 10 minutiks ahju.

Soovil võid kõrvale serveerida kerget ja värsket salatit.

Allikas: Liis Kuldma-Vähk www.aumaliis.ee