22 küpsist

Vaja läheb:

240 g toasooja võid

100 g pruuni suhkrut

2 muna

2 spl vaniljeekstrakti

1 tl küpsetuspulbrit

400 g jahu

0,5 tl soola

200 + 50 g väikseid šokolaadimune (mina kasutasin M&M šokolaadimune)

100 g tumedat šokolaadi

vajadusel 2 spl kaerapiima

Eelsoojenda ahi 180 kraadi juures. Mikserda toasoe või suhkruga ühtlaseks, lisa juurde munad ja vaniljeekstrakt ning mikserda segu ühtlaseks vahuks.

Kaalu kaussi jahu ning lisa sellele juurde sool ja küpsetuspulber, sega läbi ning lisa või-munasegule. Sega+mikserda tainas ühtlaseks. Kui tainas jääb justkui liiga kuiv, siis lisa juurde kaerapiima.

Jäta tainas hetkeks kõrvale ning haki väiksemateks tükkideks šokolaad ning 200 g šokolaadimune. Kalla tainale ning sega kõik veelkord ühtlaselt läbi. Tee jäätiselusikaga enam-vähem võrdse suurusega tainapallid ning aseta küpsetuspaberile.

Tainapallide tegemiseks sobib ka tavaline lusikas, aga jäätiselusikaga on seda lihtsam teha ning pallid tulevad enam-vähem võrdse suurusega.

Suru tainapallid lamedateks ketasteks. Kui küpsiste servad tulid väga ebaühtlased ja lõhelised, siis kasta käed vette ning silu niiskete kätega servad ühtlaseks.

Küpseta küpsiseid 180 kraadi juures 12 minutit. Kui 9 minutit küpsemisaega on möödas, siis lisa küpsistele peale 50 g šokolaadimune, mis alguses kasutamata jätsid, nii jäävad küpsised efektsema välimusega.

Naudi küpsiseid piimaga. Kõige paremini maitsevad need siis, kui on üleöö seisnud – siis on šokolaadimunade ümbrised tahenenud ning muutunud mõnusalt krõmpsuvaks.

Allikas: Liis Kuldma-Vähk www.aumaliis.ee