Kogus: 6-8-le

Lihapallid:

600 g hakkliha

75 dl riivsaia

1 muna

1 väike sibul

1,5 dl vett

soola, pipart, hakklihamaitseainet

peotäis hakitud peterselli

riivsaia

Tomatikaste:

370 g tomatikastet (basiilikuga)

500 g purustatud tomateid

1 sibul

2-3 küüslauguküünt

2 dl kanapuljongit

sool, pipar

basiilikut

Haki sibulad ja küüslauk väikesteks tükkideks ning prae pannil klaasjaks. Tee kogus pooleks, tõsta pool kogusest lihapallide segusse ning teine pool jäta tomatikastme põhjaks ootele.

Lihapallide tegemiseks lisa praetud sibulale hakkliha, lahtiklopitud muna, riivsai ning vesi. Maitse järgi lisa soola, pipart, hakklihamaitseainet ning peenikeseks hakitud petersell. Sega segu ühtlaselt kokku, kuid mitte väga jõuliselt, muidu kaotavad lihapallid õhulisuse. Vooli segust väiksemad pallid ning veereta veel veidi riivsaias, et saada pallidele küpsedes krõbedam koorik.

Pane lihapallid 200 kraadisesse ahju umbes 10 minutiks küpsema. Krõbedate pallide küpsetamiseks keera ahju kuumus küpsetusaja lõpus 220 kraadini ning grillrežiimile ja küpseta palle veel umbes 10 minutit (nii kaua, kui pallid on pealt kuldse värvusega). Kokku on küpsetusaeg 20 minutit.

Lihapalle võib praadida ka pannil – ole hoolikas, ning keera palle pidevalt ringi, et kogu pind saaks ilus pruunikas.

Kui lihapallid praetud eemalda need pannilt, puhasta pann ning tee tomatikaste. Tomatikastme tegemiseks soojenda uuesti üles eelnevalt kõrvale pandud sibulad ja küüslauk, vajadusel lisa veidi õli. Lisa purustatud tomatid, tomatikaste ja puljong. Lase keema tõusta, maitsesta. Alanda kuumust ja lase haududa tasasel tulel umbes 15-20 minutit – senikaua kuni kaste on muutunud paksemaks.

Kui kaste on valmis, puista peale hakitud basiilikulehti. Valmista kõrvale spagetid või muu meelepärane.

Allikas: Liis Kuldma-Vähk www.aumaliis.ee