Osalemiseks saada oma maakodu lühitutvustus ja kolm-neli fotot aadressile konkurss@maakodu.ee. Osaleda saavad nii kodud kui ka suvekodud, aiad ja kõrvalehitised (terrassid, väliköögid, lehtlad, istumisalad). Konkursi täpsema info leiate maakodu.ee/konkurss.

"Eesti pered oskavad ehitada ja ilu luua. Otsime ilusaid talukohti, millest meie ajakirjas pole varem juttu olnud. Viimaste aastate ehituslusti arvestades olen kindel, et neid on palju ja tuleb aina juurde. Kui te pole jõudnud korda teha kogu maja, aga teil on hoovi peal tore varjualune, terrass või olete korda teinud mõne kõrvalhoone, siis needki saavad konkursil osaleda. Unustage eestlaslik tagasihoidlikkus ja näidake oma maakodude ilu teistelegi!

Peatoimetaja Kadri Tramm

"Eestimaal on alati osatud hinnata mõnusat ja oma pere vajadustega sobivat kodu ja aiaruumi, olgu aeg kui keeruline tahes. Kaunis ruum ei tee rõõmu ainult selle omanikele, vaid ka külalistele. Tunnustav tagasiside paitab alati hinge. Konkursil osaledes saab hing palju kordi pai, sest “külla” saavad tulla kõik Maakodu lugejad. Ajakirjas ilmunud artiklist aga kujuneb oluline verstapost oma kodu ajalooraamatus, sest põnevamaid kodusid ja aedu pildistab Maakodu fotograaf. Sellepärast tasubki end konkursile üles anda või teatada toimetusele oma vahva naabri või sõbra kodust.”

Tegevtoimetaja Eva Luigas

"Eesti inimeste kodud ja aiad muutuvad aina kaunimaks. Mõnest eriti ilusast aiast möödudes jääb samm kohe lühemaks, et saaks kauem aeda imetleda. Silma rõõmustava maja puhul tahaks aga näha, missugune on see seestpoolt. Minusuguseid “uudishimulikke” kodu kaunistamise huvilisi on palju. Samuti on neidki, kellel on head silma ja kätt kodukujunduse peale. Nüüd on paras aeg oma kaunis kodu konkursile esitada ja seda ilu teistegagi jagada!

Veebitoimetaja Heli Raamets