• Võrsed on kasulikumad kui idud, kuna neis on lisaks vitamiinidele ka klorofülli. Ka idudest saab kasvatada võrseid - kõige lihtsam on seda teha nisust, päevalilleseemnetest ja salatkressist. Samuti saab igati maitsvad ja tervislikud võrsed hernest ning asjakohane on ära märkida ka roheline sibul, mille pealseid on ülimalt lihtne kasvatada.
  • Teadlased on leidnud, et näiteks punase kapsa, koriandri ja redise võrsed sisaldavad kuni 40 korda rohkem olulisi toitaineid kui täiskasvanud taimed ise. Näiteks oli punase kapsa idulehtedes 40 korda rohkem E-vitamiini ja kuus korda rohkem C-vitamiini kui täiskasvanud punases kapsas. Koriandri idulehtedes oli kolm korda rohkem beetakaroteeni kui täiskasvanud koriandris.
  • Võrsete kasvatamine on imelihtne - külva vaid meeldivad seemned sobiva suurusega nõusse õhukesele mullakihile ja niisuta piisavalt.
  • Võrsesaagi saab kätte väga kiiresti. Sõltuvalt taimest 5-9 päeva pärast peale tärkamist. Nisuoras ja hernes on tarbimiseks valmis, kui on umbes 15cm kõrgune, teised taimed peaksid olema veel idulehe faasis. Hiljem on valdav osa neist puised ja veidi kibedad, ning enam söögiks ei sobi.
  • Väga laialdane kasutamine on suureks plussiks. Võrseid võib tarvitada näiteks hakituna võileival, supis, salatis või pudru peal.

Võrsed on söödavate köögiviljade ja maitsetaimede noored seemikud, mis on koristatud vähem kui kaks nädalat pärast idanemist.

Võrse ei ole ülekasvanud idu! Nende kasvatamise erinevus on, et idusid kasvatatakse ilma mullata pelgalt niiskuse baasil ja pimedas, kuid võrsed kasvavad mullas ja valguse käes.