Täitke külvipott läbimõõduga kuni 10 cm sobiva mullaga ning kastke veepihustiga märjaks. Kasutage mulda, mis on mõeldud nii külvamiseks ja pikeerimiseks kui ka kaktustele ja sukulentsetele taimedele.

Aaloeseemned külvatakse mitte sügavamale kui 1 cm. Külv on soovitav katta sõelutud liiva või perliidiga. Niiskuse hoidmiseks võib katta külvipoti kaanega, mida siis hiljem regulaarselt avatakse. Vältida liigniiskuse tekkimist.

Idanemistemperatuur peaks olema stabiilne ja suhteliselt kõrge, vahemikus +20...+25°C. Valgus sel ajal pole oluline.

Aaloetõusmete tärkamine võtab aega 7-10 päeva, mõnel liigil aga nädalaid, isegi kuni 4 kuud. Seega tuleb varuda üksjagu kannatust ja mitte alla anda kohe pärast esimese nädala möödumist.

Tärganud väikesed aaloetaimed peaksid saama piisavalt valgust. Potti ei tohi siiski asetada otsese päikese kätte, vaid hoida poolvarjus.

Piisavalt suured taimekesed pikeerida ettevaatlikult igaüks eraldi, 5-7 cm läbimõõduga potti.

Edasine kasvatamine

Kuna aaloed on pärit kuiva kliimaga aladelt, siis sobivad neile kasvamiseks suurepäraselt keskküttega ja kuiva õhuga ruumid. Nad tunnevad end hästi ida-, lääne- või lõunapoolsel päikselisel aknalaual.

Talvel, mil on vähem valgust võiks temperatuur olla veidi madalam (umbes +12°C) ning siis tuleks ka vähem kasta, piisab korrast nädalas (jälgida vaid, et taim kuivast krimpsu ei tõmbaks). Suvine kastmine võiks olla rikkalikum, siis võiks taime ka natuke väetada kasutades kaktustele mõeldud väetist.

Kui mõni kastmiskord jääb vahele, ei hukuta see aaloet, ülekastmist ja mullapalli läbivettimist vältida aga igal aastaajal. Kastmisvesi võiks olla pehme, hästi sobib vihmavesi. Võimalike mädanike tekkimise vältimiseks võiks mullapinna katta umbes 1cm paksuse puhta sõelutud liiva kihiga.