Olenevalt sordist, kuni 60cm kõrguseks kasvaval aed-tradskantsial on püstised lihakad varred, mille külge kinnituvad enamasti rohelised, kitsad, pikad ja lineaarsed lehed. Väikesed, 2-4cm läbimõõduga kolmetised (st kolme kroonlehega) õied on varustatud enamasti erekollaste tolmukatega ja neid on tal kuus. Õied asetsevad kimbuna sarikais ning nende värvus varieerub olenevalt sordist sinakaslillast valgete, roosade ja lillakate toonideni. Õitsema hakkab taim juuni lõpus ja see kestab sügiseni. Kuigi ühe õie ilu jagub vaid pooleks päevaks kuni päevaks, avaneb juurde pidevalt uusi õisi ja nii näib õitsemine olevat lõputu.

Taime võib istutada nii päikselisele kui poolvarjulisele kasvukohale. Varjulisemas kohas õitsevad nad vaid veidi kasinamalt. Kasvukoha muld võiks olla niiskepoolne, huumus- ja toitaineterikas ning vett hästiläbilaskev. Erilist hooldust taimed ei vaja. Vajadusel tuleks rohida ning kuivade ja kuumade ilmadega tuleks regulaarselt kasta, soovitavalt õhtupoole. Kui taimed jäävalt pikalt kuiva kätte, siis kannatab veidi nende väljanägemine. Talvitub suhteliselt hästi, kuigi vajab talvekatet.

Oma toreda väljanägemise tõttu sobib ta nii püsilille- kui kiviktaimlapeenrasse ja veesilmade lähedusse suuremate või väiksemate rühmadena. Tihedama istutuse korral pole karta taimede lamandumist, kuigi vajadusel tuleks taimi toestada. Heaks naabriks pole vaid suured puud, kes toitainele tõsist konkurentsi pakuvad. Samuti ei maksa tradeskantsiaid istutada kõrgemakasvuliste püsikute vahele - nende varjust ei paista ta lihtsalt välja.

Paljundada saab teda nii seemnetega (annab ka isekülvi) kui puhma jagamise teel. Viimane võetakse ette kevadel mil ta alustab kasvamist. Seemnest paljundamine pole keeruline, seemned idanevad hästi ja taimed kasvavad jõudsalt. Taimi võib ette kasvatada või külvata seeme otse kasvukohale.