Kui välimised sibulasoomused on sordiomase värvusega, pealsed päriselt koltunud ja lamandunud, tuleb sibulasaak ära koristada.

Porruga on teistmoodi. Teda tuleks veel aeg-ajalt virtsaveega turgutada ja pikema ebavarre saamiseks korduvalt üles mullata. Kuigi porrut võib söögiks võtta, on ta külmakindel ning annab peenralt värsket saaki hilissügiseni, ilma et kvaliteet seetõttu kannataks.

Tomatid valmivad järk-järgult. Taimedel tuleks nüüd ladvad kärpida, et kobarates olevad viljad jõuaksid täis kasvada. Ka on vaja veel anda pisut väetist, kasta, kobestada mulda ja seda vajadusel veel lisadagi.

Kui kurgipeenrale jätkub soojust, päikesepaistet ning parajalt niiskust, saate sealt üle päeva saaki koristada.

Kõrvitsal tuleks ära lõigata kõik tühiväädid ja viljadega varte ladvadki, jättes taimele 3–5 vilja. Suurema arvu puhul ei valmi kõrvitsad korralikult, nad ei ole täisväärtuslikud ega säili kuigi kaua.

Rooskapsast võib veel väetada ning kindlasti tuleb ka kasta ja kobestada, sest tema kõrgemal asetsev lehestik ei varja mulda.

Kui porgandite ülemine osa on mullast välja tulnud, vajab peenar muldamist. Muidu värvub hilise säilitusjuurvilja pealmine osa roheliseks, pealegi on paljas porgand külmakahjustuse ohus.

MUID TOIMETUSI

Desinfitseerige puuviljahoidla ja eraldi asetsev juurviljakelder. Öise tuulutamisega saab reguleerida panipaiga õhusoojust ja -niiskust.

Nii nagu hoidiste valmistamisel on vaja pidada piinlikku puhtust, tuleb pärast täitmist kontrollida purkide-pudelite välispinda ning vajadusel puhastada. Hoiuruumi võib viia ainult puhta välispinnaga säilitusnõusid, millel pole mahla- või siirupiplekke vms.