Ta ostis küpressi ühel aastal jõulumüügi järel, kui nad olid väga odavad, kaks tükki katsetamiseks. Ühe puukese jättis ta külma esikusse aknalauale talvituma, kevadel istutas suuremase potti ja pani õue terrassile. Kastis, väetas ja tõi sügisel enne miinuskraade esikusse tagasi. Teine jäi tuppa, küll vannituppa, aga ikkagi olid kuu aja pärast, vaatamata kastmisele, okkad kuivanud.

"Ju siis tahavad küpressid talvel puhkeaega külmemas ja niiskemas keskkonnas," märgib Aino Aaspõllu.

Ta räägib, et küpressid viiakse isegi Saksamaal talvel kasvuhoonetesse. "See oleneb küll aastast, aga meil on nad napilt pool aega õues, pool aega jahedas ja niiskemas valges ruumis koos araukaaria ja sirmokkaga."

Kui küpressid kevadel õue viia, tuleb neid alguses veidi harjutada varjus, enne kui panna täispäikese kätte.

Aino soovitab küpressidega käituda kui hooajataimedega. "Jõulude eel müügil olevad küpressid on mõeldud jõuluajaks ja nendega tuleb käituda nii nagu kõikide ajutiste taimedega, nagu näiteks lõikelilledega. Küpresside puhul on hea see, et nad rõõmustavad meid kauem kui roosid vaasis."

Kui rääkida aga ebaküpressidest, siis kalifornia ebaküpressi võtab õues ära külm (v.a meie saared), mägi-ebaküpressi kahjustavad valdavalt aga seenhaigused, mida on tõestanud viimased 20 aastat.

Õues teeb neile liiga külm, toas kuiv õhk ja puhkeperioodi katkestamine, millega nad enamjaolt ei lepi. Minu valges külmas esikus muutus ebaküpress ikkagi koledaks.

Ebaküpresse säilitada ei soovita – need ostate, nagu ette nähtud, jõuludeks. Kui jõulud möödas, viite koos jõulukuusega tulle.