Taimevalikut tehes on perenaine arvestanud mullastiku ja krundi valgustingimustega. Oskuslikult on ta
kokku sobitanud lillad ja kollased, mis on vastandvärvid, samuti lillad ja valged toonid.

Kairet Pogosti aed Tartumaal pakub just suvekuudel palju rõõmu ka sugulastele ja sõpradele. Suvel on meeliülendav istuda terrassil ja imetleda kauneid vaateid. Ikka ja alati on keegi külas.

Valge- ja roosaõielised liiliad lokkavad terrassi juures vaheldumisi kollaselehelise Thunbergi kukerpuuga. Puhtust sümboliseerivad valged liiliad loovad muinasjutulise tunde, inspireerides vast igat möödujat.

Suur härjasilmade kõrgus jäi sellel aastal tagasihoidlikuks, kuidagi ei tahtnud taimekesed põõsaste tagant välja paista.

Ei saa üle ega ümber kukeharjatagi! Kiviktaimlas kasvavad veel iirised, nõmm-liivateed, metssalveid ja kurekellad.
Järve poolses küljes pakuvad silmailu aed-päevaliilia 'Stella d' Oro' puhmikud, mis on õiteilus juulist oktoobrini. Nende vahel kasvavad tähklavendlid on aga alati veidi räsitud. Tuuline kasvukoht, mis muud! Maja seina ääres lõunapäikese käes liivasel pinnasel mõnulevad need tavaliselt tõelises ilus.

Laidi Zalekešina Mustvees asuvas aias on esikohal maakivid ja ise tehtud kivikorvid, milles punase õievärvusega suvelilled. "Suur kivikorv on abikaasa kätetöö ja idee selleks saime ühest vanast vene aiandusajakirjast. Ilmselt on see kõige rohkem pildistatud objekt meie aias," tutvustab Laidi.

Kindluse talu aia perenaise Lia Raadi lemmikuteks on päikeselised lilled nagu peiulilled ja päevaliiliad, sest neil on intensiivne rõõmus värv. "Daalia seevastu on traditsiooniline, nagu üks lill peab olema,” sõnab ta.

Igal aastal kasvatab Lia valdavalt oma seemnest umbes 700-800 suvelille. See on tõeline beebitaimede uputus. Suvelilled sätib perenaine peenrasse püsilillede vahele ja anumatesse. Suvelilled saavutavad oma lopsakuse juulikuuks, pakkudes aias päikeselisi laike oktoobrini.

Pereisa Toomase ehitatud 6-korruselises püramiidis nautisid sellel aastal terrassimõnusid ligi 100 madalakasvulist peiulille. Eelmisel aastal peesitasid seal madalad lõvilõuad. “Valdavalt oma seemnest kasvatan suvelilli: sellel aastal peiulilled, astrid, tsinniad ehk pruudisõled, lõvilõuad, aeddaaliad, päsmaslilled, longus-rebasheinad, riitsinused, petuuniad, vilt-ristirohud, karvase päevakübarad ´Toto´ ja heliotroobid," tutvustab Lia.

Vaata galeriid ka maastikuarhitekt Helle Väärsi lummavast aiast, milles põhirõhk on kõrreliste kõrval pilgupüüdjatest moonidel ja lupiinidel.