Liigirikas taimeperekod füüsal (Physalis) kuulub maavitsaliste (Solanaceae) sugukonda. Koduaias kasvatatakse ilutaimena nii harilikku füüsalit (Physalis alkekengi), mis levinud ka nimetuse all juudikirss, kui jaapani füüsalit (Physalis franchetti). Viimast kutsutakse laternlilleks, aga ka jaapani või hiina laternlilleks. Inglise keelsed nimetused winter cherry, chinese latern, japanese latern (talvekirss, hiina latern, jaapani latern) ja saksa keelne nimetus lampionblume (laternlill) viitavad otseselt taime väljanägemisele.

Füüsal kasvab hästi mitmesugustel muldadel. Kuid eelistatuim oleks vett hästi läbilaskev ning toitainete- ja huumusrikas muld. Kui muld on pidevalt liigniiske, võib see viia taime hukkumiseni. Kuival suvel võiks taime regulaarselt kasta.

Kenasti edeneb füüsal ka poolvarjus, kuid päikseline kasvukoht meeldib taimele rohkem. Talvitub hästi, vaid lumeta ja külmadel talvedel võib olla probleeme.

Paljundada on lihtne puhma jagamise teel, pistikutega või seemnetest. Taime peenrasse arvestage tema jõulise laienemisega, juba paari aastaga võib ta end seal üsna laiali ajada ning muutuda parajaks nuhtluseks. Seetõttu kasutage peenrasse, teiste püsikute vahele istutamisel piiravat serva või tõkkeriba. Hästi sobib selleks ka mõni vana tünn või vann.

Kuivatamiseks lõigake taimed varrelt, eemaldage lehed (kes soovib, võib nad muidugi külge jätta). Tehke see töö enne öökülmasid ja kuiva ilmaga. Seejärel riputage taimed „pea alaspidi“ kuivama varjulisse õhurikkasse kohta. Kasutage neid talvel kuiva vaasilillena või kuivlilleseadetes. Laternate kaunis värvus säilib pea aasta.