Oksakääre võib teritada ka lahti võtmata, kuid parema tulemuse annab haarade eraldi teritamine.

Kääride osade lahtivõtmiseks leidke sobiva suurusega kruvikeeraja ja mutrivõti. Nüüd puhastage käärid bensiini kastetud pehme lapiga, et eemaldada mulla- ja oksapuru ning õlijäänused.

Oksakääre võib teritada jäme-luisuga, kastes seda enne ihumist vette. Teritamisel hoidke lõiketera vastu luisku 30kraadise nurga all ja tehke vastupäeva sujuvaid liigutusi. Alustage ihumist käepideme poolt ning liikuge haaraotsa suunas. Ärge suruge tera liiga tugevasti vastu luisku ning jälgige pidevalt lihvimisnurga õigsust.

Korraliku ihumise järel on teral vastu valgust vaadates helkiv triip. Kui teral olev triip on laiem, on luisku liiga lamedalt vastu tera hoitud. Kääride lõiketera on ühepoolne ja vastavalt sellele tuleb ka käärihaara teritada.

Peenluisku kasutatakse samamoodi. Lisaks teritamisele lihvitakse peenluisuga maha lõikepinnale tekkinud väikesed sälgud. Selleks ihuge lõikepinna vastaspoolt. Katsuge tera siledust pöidlaga.

Oksakäärid ei pea olema teravad nagu lõikenoad ja seetõttu ärge ihumisega üle pingutage.

Enne kokkupanekut õlitage kinnituskruvi ümbrus üle. Kui te ei kasuta kääridega töötamisel liigselt jõudu ja hoiate neid hoolsasti, piisab sellest, kui teritate oksakääre kord aastas.

Jaga
Kommentaarid