* Juunis on taimeda kasv hoogne, seetõttu vajavad taimed rohkelt vett. Kasta regulaarselt, kuid lasta mullapinnal kuivada. Kastimseks on parim aeg varahommik või õhtune aeg. Kasta aga nii, et (tomati) taime lehed märjaks ei saa. Vältida taimede kastmist liiga külma veega.

* Hoogne taimede kasv nõuab ka lisaväetamist. Selleks sobib nii mineraalne väetis kui ka nt nõgestest valmistatud leotis.

* Regulaarne rohimine hoiab taimeümbruse puhta ja laseb õhul paremini liikuda. Umbrohuvaba kasvuhoone vähendab ka taimehaiguste ja kahjurite riski.

* Kuna kastmine muudab mullapinna tihkeks, tuleks seda aeg-ajalt kobestada. Kobestamise võib ühildada rohimisega.

* Päeval hoida kasvuhoone uksed-aknad lahti, nii ei teki liigniisket keskkonda ja taimed saavad piisavalt õhku. Eriti oluline on tuulutamine kuumadel päikselistel päevadel.

* Jahedatel öödel hoida kasvuhoone uksed-aknad kinni, öökülmaohu korral (juuni alguses on see oht veel täiesti reaalne) varuda katteloori, mis aitab taimi hullemast säästa.

* Kasvuhoonesse paigaldatud termomeeter annab hea ülevaate sellest, palju kasvuhoones parasjagu sooja on.

* Iganädalaselt tuleks tomatitaimedel eemaldada külgvõrsed ning alumised koltunud ja haigustunnustega lehed. Kurgitaimedelt eemaldada samuti koltunud lehed ning emasõiteta kõrvalharud.

* Et kaasa aiadata tomatite paremaks viljumiseks võib neid õitseajal kergelt raputada. Sellega ei maksa üle pingutada – piisab kui kergelt koputada vastu tugitraate-nööre.

* Kuigi kasvuhoones tunnevad end hästi ka paljud (toa)lilled, tuleks nende kasvatamisest seal siiski loobuda. Põhjusel, et lilledega võib kasvuhoonesse sattuda ka tüütuid kahjureid nagu kedriklest, karilane jne, kellest lahtisaamine üsna keeruline, kui mitte võimatu.

* Kahjurite kahtluse korral või olemasolul võib üles seada liimpüünised.