Krimpsus-kortsus lehed viitavad sellele, et taim on janus. See tähendab, et taim ei saa juurte kaudu piisavalt vett. Selle põhjuseks võib olla kas taime pikaks ajaks kuivale jätmine või ülekastmine, mille tulemusena on muld läbivettinud. Mõlemal juhul on hävinud taime juured. Viimased on aga vee kättesaamiseks ja taime elushoidmiseks hädavajalikud. Pildi järgi tundub, et taime on liiga ohtralt kastetud.

Taime saab päästa. Olenevalt juurte seisukorrast tuleks taim kas ümber istutada, võttes selleks kaktustele sobiva mulla ja veidi väiksema, kindlasti auguga lillepoti (põhja ka drenaažikiht) või kasvatades uue taime pistokste abil. Ümberistutatud taime kasta äärmise ettevaatlikusega nagu ka pistokstest kasvatatavaid taimi.

Kuna taime välimus pole just teab mis kiita ja kui taimel puudub nn sentimentaalne väärtus (kellegi mälestus vms) ning sellisest õnnetukesest uue taime kasvatamine võtab omajagu aega ja vaeva, siis oleks ehk mõistlikum taim ära visata ning osta asemele uus kaunis eksemplar ning vältida tema kasvatamisel juures oleva taimega tehtud kastmisvigu.