Tegelikult siiski terveid ja korralikke lehti taime küljest niisama eemaldada ei tohiks. Seada peamiselt kahel põhjusel: taimedel on neid lehti vaja, et omale kasvamiseks vajalikke aineid toota ja igasugune vigastus on oht haiguste levikuks.

Orhideetaimelt võib ettevaatlikult könte jätmata eemaldada kuivanud või selgete haigustunnustega lehed. Ka peale seda, kui peaks tekkima haavad, on mõistlik taimi vähemalt 10 pärva mitte kasta, et vältida haavade märjaksaamist ning mädaniku tekkimist. Haavadele raputada natuke jahvatatud kaneeli. Viimane hoiab ära infektsioonide võimalused!

Mis puudutab aga ümbrispotte, siis tegelikult võib kuukinga rahulikult ka läbipaistmatusse ümbrispotti panna kas või ainult sellepärast, et ta kenasti püsti seisaks.

Potist väljaulatuvad juured saavad piisavalt valgust ja selleks, et kastmisvajadust kontrollida ei ole keeruline taime korra nädalas ümbrispotist välja tõsta.

Ettevaatlik tuleb olla peale kastmist - taime ei tohi koheselt tagasi potti panna, nii võib ümbrispoti põhja tekkida üleliigne seisev vesi. Lase kuukingal parem paar tundi kraanikausis nõrguda, enne kui ta potti tagasi tõstad.