Paraku läks kütmine aina kulukamaks. Ajapikku hakkasid kasvuhoone klaasid raamides loksuma. Hermeetilisus kannatas ja jahedus imbus sisse. Katrini hinge puges väike kartus kasvumajas varjuvate virsikupuu ja viinamarjade pärast.

Valgeks värvitud teip peab päikese käes paremini vastu.

Uue kasvuhoone ehitamine või tellimine läinuks liiga kalliks. Veidi nuputanud, tõi Katrin ehituspoest laia teibi ning hakkas sellega kasvuhoone tugipostide ja klaaside vahelisi pragusid katma. “Sõja ajal kleebiti klaasidele aknateibiga ristid, et klaasid paremini vastu peaksid,” teab ta.

Teipimishoos tuli mõte teha seda veidi kunstipärasemalt, et peale kasu oleks tehtut tore vaadata.

Esimesed teibiribad meenutasid lihtsalt sambaid. Korraks silma jäänud rahvuslikud tikandid andsid Katrinile inspiratsiooni, teipimine sai uue hoo ja klaasidele tekkisid sootuks põnevamad kujundid.
Teipi saab kleepida klaasile loominguliselt.

Kui kõik klaaspinnad olid mustriliseks teibitud, võõpas Katrin need ilmastikukindla valge värviga üle. “Valgeks värvitud teip peab päikese käes paremini vastu,” märgib ta.

Tulemus ei lasknud end kaua oodata. Kaasikute pere virsikupuu ja viinamarjad hakkasid silmanähtavalt kosuma, sest kasvuhoone oli soojem ja tuulekindel. Selle eluiga oli vähese vaevaga pikendatud.

“Tegelikult on meie kodus kõik asjad sündinud siis, kui mingi jama on majas. Ma peidan leiutistega lihtsalt oma vigu,” ütleb Katrin nüüd naerdes.